А кожата мени ли се според вълка?

Всички знаем народната поговорка за добрия стар вълк дето мени кожата си, ама нрава все си го пази същия. Горкият вълк много си е изпатил от тази своя неволя. Всички го обвиняват и го сочат с пръст, а всъщност само той знае какво му е на душата. Лесно ли му е да бъде такъв, какъвто другите казват да е, защо изобщо трябва да ги слуша... никой не мисли за тази страна на въпроса.

А ако вас някой ви накара да смените дясната си ръка и да си сложите друга? Или да кажем, че сте се събудили в такова настроение и поискате да си облечете блузата наобратно. Колко души ще се опитат да ви поправят и да ви накарат да си я облечете без да ви се вижда етикета отпред? Няма ли да ви кажат, че сте луд? Ама какво има да се притеснявате! Не случайно е казано „Пияните и лудите Господ ги пази”. Може би има причина.
Може би някъде в паралелна вселена съществуват същества, които не се влияят един от друг относно начина си на живот и предпочитанията си. Факт е, че всички гении са надживяли времето си, но замислете се... ако Никола Тесла беше послушал хората, които го наричат луд, днес нямаше да използваме свободно електрическата енергия за каквото и да е. Когато Александър Бел е измислил начин двама души да разговарят един с друг от голямо разстояние, съм сигурна, че първите чули идеята му, са го пратили към някоя жълта клиника. Изобщо няма да говоря за Айнщайн и Колумб... схванахте идеята ми.

Та нека си представим, че живеем в тази свободна паралелна вселена. Няма ли да използвате отсъствието на всякакви предразсъдици и чужди мнения, за да живеете така, както на вас ви харесва? Далече съм от идеята за хаос, но няма ли да се чувствате с една идея по-щастливи? Вместо да се въртите в един свят, да накарате различни светове да се въртят около вас. Затворете очите си и си представете, че сте там. Какво бихте направили? Да използваме моя пример за блузата наобратно. Представете си, че всеки ден си обличате дрехите с етикета отпред и така ви харесва. И сега отворете очи. Пак сте на този свят. Можете ли да излезете на улицата без да се преоблечете?


И така на нашия вълк дали ще му се налага да си сменя нрава вместо кожата? Според мен не. Най-вероятно един ден ще осъзнае, че може би трябва кожата му да се мени според нрава. Как ще стане това ли? Ха! Не знам. Питайте някой гений J

Коментари

Популярни публикации