"Вече вярвам, че всичко ще става по-хубаво"

Не, това не ми се падна от баницата с късмети. Просто сменяйки каналите, за секунди го чух като фраза от филм. И реших да го напиша.

Стана ми странно - едно, че прокънтя в главата ми като ехо в пещера и второ, че е в разрез с всичко, което се случва в момента. А се случват ужасни неща. Светът потъва в мрак от човешки грехове, унищожаваме не само телата, но по-страшното е, че оскверняваме душите си. А какво е живот без душа?

В днешно време можеш да си купиш всичко. Има магазини за храна, дрехи, техника, бижута, мебели... и прочие. Иска ми се да имаше магазин и за душата. Например когато на някой започва да му свършва нравствеността, да може да си я набави. Липсва ти доброта? Днес е на промоция! Тази седмица искаш да си вземеш повече морал? Никакъв проблем, магазинът за душа работи денонощно.

Уви това са мои фантазии, но реалността е различна. В реалността не можеш да пазаруваш за душите, но можеш да си купиш тела. Не можеш да се сдобиеш с нравственост, но можеш да я удавиш в алкохол. Не можеш да убиеш надеждата, но си си въобразил, че имаш право да стреляш по хората...

Та след всичко това си е чиста смелост да кажеш "Вече вярвам, че всичко ще става по-хубаво". Но така го усещам. За да стане изцяло тъмно, трябва да паднат всички бушони. Но дори и тогава светят звездите и луната. А колко светлина е нужна, за да разсея цялата тъмница?
- Един слънчев лъч.



Коментари

Популярни публикации