Предизвикателство

Колко по-ценно е да градиш? Стени? Сгради? Кариери? Не.

Седя и си мисля за мечтите. Тези хвърковати безтелесни енергийни топки от надежда, красота и положителен заряд. Всеки има такива, но ето странното.

Познавате ли хора, които са сбъднали мечтите си? Как изглеждат те? Личи ли им? Носят ли усмивка всеки ден? А сега се замислете познавате ли мечтатели? Истински мечтатели. Тези, които не са осъществили на практика нищо, но мечтите им са толкова силни и зареждащи, че имате чувството, че са приели твърдо състояние, което е застинало върху лицата им постоянно. И е така.

Да мечтаеш, за да сбъднеш желанието си е като да плуваш, за да не се удавиш. Полезно е, но не е там идеята. Осъзнах, че на моменти хората се измъчваме за това, че сме си поставили толкова красиви цели в живота, че в един момент започваме да изпитваме тревожност поради факта, че доникъде не сме я докарали. И изведнъж ме осени, че същността на мечтите не е да чакаш да станат реалност, а просто всеки ден да им се радваш така все едно вече са в ръцете ти, но ти все още ги държиш там без да ги пускаш. Мечтаеш безвъзвратно.

Колко от вас могат да мечтаят безвъзвратно? Нека това да бъде новото ви предизвикателство.

Не да ги осъществиш. Колко по-ценно е да градиш... мечтите си?



Коментари

Популярни публикации