Не им се сърдете. Те са такива

На онези хора дето ти падат в очите. Дайте малко да се занимаем с тях, че и на тях горкичките понякога им липсва внимание.

Обикновено, ако сте себеуважаващ се човек, който не си вре носа в чуждите работи и обича да си гледа своите, не бихте тръгнали да се занимавате с маловажни събития и хора, но нека да предположим, че понякога ни се приисква да сложим няколко точки, под които да дръпнем чертата.
А пък и е забавно да разгледаме тема, в която да си кажем грозните истини такива, каквито са.

Нека веднъж завинаги да упоменем точките, които право те изстрелват към "падането в очите на някой".

1. Интелектуалните критици.
Всички познаваме по един такъв. Аз лично познавам няколко.
Това са хора, които са повече от другите! Като същност те имат високо самочувствие за себе си и критериите им към околните са високи, макар и с малката подробност, че нямат покритието, с което да изиксват това. Обикновено са вещи по всякакви теми - социални, политически, маркетинг, шоубизнес и най-вече всеобща критика към прости мацки, селски пръчове, цигани, бежанци, хора, които отказват да пишат на balgarski a vse na angliiski и други.

Истината за тях: Комплекси. Когато човек се чувства недостатъчен като характер и лични умения и способности, започва да намира слабите места на другите хора, за да може самият той да се почувства по-добре. Не им се сърдете. Те са такива.

2. Представителите на арийската раса.
Това са хората с чиста кръв! Те са абсолютно сигурни в родословното си дърво и в това, че пра-пра-пра баба им не си е легнала с някой от "другите". За тях негрите са роби, бежанците са за разстрел и циганите - на сапун. Много са хитроумни в изказванията си и дружат само с хора от чиста кръв (освен когато дължат 20 лв. на някой мангал)

Истината за тях: Малоценност. Страхът от това да бъдеш отхвърлен от обществото, защото не си от достатъчно "качествен материал", създава омразата към онези, които застрашават и теб самия с присъствието си. Истината е, че ако човек цени себе си достатъчно, ще бъде твърде зает с това да надгражда себе си, а не да мрази "недостатъчните". Но не им се сърдете. Те са такива.

3. Двулиците.
Не, не, това не са някакви уроди от старогръцката митология. Това са реално съществуващи хора (?) в реално време. Ще ги видите винаги усмихнати и услужливи и дори до такава степен могат да ви заблудят относно добрите си намерения, че за момент да ги неречете приятели. Всъщност имат второ лице, което вие не може да видите, а го виждат само другите, на които говори за вас. Както и другите не могат да видят лицето, което той използва, когато общува с вас. Абе магическа работа. Превъплъщенията им са безкрайни, но в края на деня плачат сами в леглото си, осъзнавайки участта на това да бъдеш урод с две лица.

Истината за тях: Угодничество (гъзолизничество). Все пак трябва да имаш някакви облаги от общуването с определени хора, нали. Тези  хора извличат каквото могат от всеки и обикновено донасят от единия към другия и в повечето случаи даже нямат собствено мнение, а служат на общото, за да може по-лесно да се сдобият с облаги. Истината е, че умират от самота, защото нямат истински приятели, а и дълбоко в себе си осъзнават житейската тежест на това да си жалък.  Не им се сърдете. Те са такива.

4. Жените копаещи злато.
Те нямат лопати. По друг начин копят и всички знаем как. За тях няма по-важно от това да си финансово облагодетелстван и да живееш в лукс и са готови да продават всичко в замяна на това. И понеже няма какво друго да продадат, продават себе си. За една паница вечеря във фенси ресторант, за обиколка в скъп автомобил, за безплатни питиета и салфетки в дискотеката. Ваксинирани са срещу срам и свян и взимат добавки за анаболна гордост.

Истината за тях: Липса на самоуважение и/или алчност. Алчността се появява, когато в миналото си нямал и когато започнеш да имаш, вместо да си благодарен, ти искаш повече и повече. Липсата на самоуважение е подсъзнателно вградено в съзнанието още от ранни години, обикновено няма подходящ пример за подражание или още по-лошо... има. Не им се сърдете. Те са такива.

5. Мъжете с женски полови органи.
Не е нужно да си джендър, травестит или гей. Това са мъже, които са си хетеросексуални, много са страхотни и велики и затова предпочитат на теб да ти е гадно, отколкото на тях. Дами, по-добре забравете Принца и се оженете за коня му, отколкото да си имате работа с някой от този вид! В началото те ще ви заблудят с големите си думи, с красивите си мускули и безкрайните обещания и всичко ще изглежда като в приказка. Но после... принцът се превръща в принцеса и се скрива в кулата докато не дойде някоя да го спаси. Чакайки през годините от толкова страх, нерешителност и съмнения, започва да му расте пу.... п-пуу каква брада!

Истината за тях: Шубе. Страхът е нормална защитна функция за самосъхранение при живите организми. Шубето е бягство от отговорност за собствените си действия. Неспособността да се справиш с личните си избори и решения в живота, както и ниско самочувствие са причини за тази болест. Често преминава в хронична и лечение няма. Индивидът прекарва остатъка от живота си в съжаление и самосъжаление. Не им се сърдете. Те са такива.





Коментари

Популярни публикации